Overdracht

Elk mens is uniek en dat geldt ook voor ondernemers. Waar de ene ondernemer excelleert, kan een andere falen. Elke ondernemer schept met zijn eigen unieke combinatie van kennis en vaardigheden, persoonlijke sterktes en zwaktes, voorkeuren en aversies, de ideale setting voor zijn eigen functioneren. Bijna per definitie is die voor zijn opvolger niet optimaal en mogelijk zelfs fataal. Slechts weinig overnames zijn om die reden echt succesvol zonder ingrepen in cultuur, organisatie en personeelsopbouw.

Het kiezen van de juiste persoon of het samenstellen van het perfecte team om uw taken aan over te dragen is cruciaal. Een geslaagde overname is niet alleen in het belang van de koper maar ook van de verkoper. Vaak wordt een deel van de prijs bepaald door het succes van de onderneming na de overname (earn-out).  maar ook voor uw eigen voldoening en voor de andere belanghebbenden van de onderneming, zoals klanten en personeel, is het fijn als alles netjes verloopt.

Wij kennen zo nodig de partijen die u kunnen helpen met de selectie van kandidaten, opleiding en training, aanpak van kennisoverdracht.

Volgende stap: Verkoopproces

No comments yet

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.